Wie ben ik?

Mens, cultuur en omgeving in beeld

Sinds 1982 werk ik als freelance fotograaf/beeldenmaker voor bedrijven, instellingen, particulieren en overheden. Mens, cultuur en omgeving staan daarbij centraal. Met gevoel voor de situatie en gebruik van de middelen die ter plekke aanwezig zijn maak ik foto's die een respectvol en naturel beeld geven. Waar nodig of gewenst gebruik ik draagbare studiolampen en/of flitslicht op zowel lokatie als ook in mijn studio.

hvoc0630-0552hvo-portretVeel van mijn foto's zijn in druk verschenen, van boek, kalender, display, abri, magazine, brochure, poster, postzegel, visitekaart en bouwwand tot digitaal op websites, e-book en e-magazine.
Mijn archief met duizenden beelden is van 1999 tot nu digitaal bijgewerkt, en een klein deel van voor 1999 is opvraagbaar.

In mijn opleiding op de kunst-academie als fotograaf - grafisch ontwerper en tijdens mijn werk als zeefdrukker op een uitgeverij voor kunst en kunstboeken heb ik inzicht gekregen in drukvormen en processen. Ik kan daardoor goed meedenken met drukkers en ontwerpers.
Mijn kunst-academie-achtergrond gaf mij de taal en het gereedschap te werken met medewerkers van musea, galeriehouders en kunstenaars.
Vragen, plannen en ideeën zet ik om in beelden met een open instelling en in een heldere beeldtaal, met gevoel voor kleur en verhouding.

Communiceren met opdrachtgevers, uitvoerders, modellen en beleidsmakers, jong en oud, allochtoon en autochtoon, man of vrouw, en van dakloze tot grootverdiener, heb ik geleerd in de brede praktijk.

Ik ben lid van de DuPho, de Dutch Photographers, en werk in de omgeving van standplaats Arnhem maar ook verder weg.

Mijn werk, oud en nieuw, is ook voor u te koop en te huur. Informeer naar de mogelijkheden.

Contact

Aan de goede verstaander

Spam en ongewenste mail wens ik niet,
een goed contact wel, en wel op

"foto man, ad, xs 4 all punt nl"

Excuses voor het ongemak.